Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Cyklister i Giro di Mölle samlade in till Barncancerfonden

Ett gäng grånande cyklande gentlemän har tagit sig från Helsingborg till Mölle, för att samla in pengar till Barncancerfonden.

Deltagarna tog fikapaus vid Margreteberg när de cyklade Giro di Mölle på torsdagen. Totalt samlade de in 10 000 kronor till Barncancerfonden.Bild: Privat
Initiativtagaren till cykelturen mellan Helsingborg och Mölle är Per Berg. Han kallar loppet för Giro di Mölle och det är mer än tio år sedan han cyklade turen för första gången. Sedan dess har han fått sällskap av medlemmar i matlagningssällskapet ”Brother to brother”
I torsdags var det sex herrar på 70-plus som deltog i loppet och samlade in pengar till Barncancerfonden. Varje cyklist lägger en startavgift och sedan finns företag som sponsrar. I år blev det totalt 10 000 kronor.
Herrarna som cyklade Giro di Mölle.Bild: Privat
Det är pedalkraft som gäller i Giro di Mölle, ingen använder elcykel. Framme i Mölle hamn ätes alltid samma rätt, sillmacka och öl.
Hur gick loppet i år?
– Det känns både i rumpa och ben. Vi klarade oss från från de kraftiga åskskurarna, för då satt vi och åt glass i Höganäs på väg hem, säger Per Berg.
Gå till toppen