Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Helsingborg kan bygga klimatsmartare – privata bolag tar täten

Byggandet av nya bostäder, skolor, kontor och fabriker är både energi- och resurskrävande, samtidigt som det producerar stora mängder avfall. I Helsingborg vill man bygga klimatsmartare, men stegen som tas är små. De privata aktörerna går i bräschen men ännu har ingen satsat på trä.

Tornet utlovar giftfria material, energiklassade vitvaror, vattensnåla tvätt- och diskmaskiner, lågenergilampor och genomgående sunda material i sitt kvarter Islaggen i Mariastaden. Alla boende ska dessutom få gratis tillgång till låd- och lastcyklar för att till exempel storhandla i närliggande butiker.Bild: White arkitekter
När staden ska bygga nya skolor, idrottshallar och äldreboenden har den goda möjligheter att ställa krav på att det som byggs ska vara snällt både mot människor och miljö.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen