Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hund med problem att gå fick inte vård

En djurägare i Klippan blir fråntagen sin hund efter ett beslut av länsstyrelsen i Skåne. Anledningen är att ägaren, trots uppmaningar, inte har tagit sin hund till en veterinär.

Bilden på hunden är ett arkivfoto. Denna vovve har inget samband med artikeln.Bild: Niklas Gustavsson
Det var i slutet av mars som länsstyrelsen genomförde en kontroll hemma hos en hundägare i Klippans kommun. I hemmet fanns en hund som var stel i kroppen och hade problem med att gå.
Ägaren hade visserligen sökt vård för sin hund, men struntat i de återbesök som veterinären hade rekommenderat. Länsstyrelsen beordrade därför hundägaren, under hot om vite, att se till att djuret fick den vård som krävdes.
Så skedde inte. Vid ett senare besök uppgav ägaren att hunden har tagits till en veterinär, men ägaren ville inte berätta vilken. Något intyg på några veterinärbesök fanns inte heller.
Vidare uppgav ägaren att hen inte hade råd med något veterinärbesök för sin hund, som fortfarande hade problem med att röra sig.
Med tanke på att det då hade gått flera månader bedömde länsstyrelsen att någon bättring från hundägaren inte var att vänta. Därför beslutar länsstyrelsen nu att hunden ska omhändertas.
Gå till toppen