Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny sexpoängsmatch för Eskilsminne: "Är revanschsugna"

Marcus Nilsson gick av skadad mot Lund, men lämnar nu lugnande besked.Bild: NICLAS JÖNSSON
Ytterligare en sexpoängsmatch väntar för Eskilsminne när laget under måndagen gästar Kristianstad. Marcus Nilsson som i senaste matchen mot Lund gjorde comeback på allvar, men fick gå ut på grund av en ny skada, missar matchen och är i stället tillbaka i sin roll som assisterande tränare.
– Jag var och kollade baksidan och gjorde ultraljud häromdagen. Det var inte alls så farligt. Det var ingen bristning utan det var mer en överansträngning och det hade kommit vätska i muskeln. Jag ska bara vila i någon veckas tid och sen ska jag nog kunna träna igen, säger han.
– Jag har varit borta i två år och inte spelat kontinuerligt så det är inte konstigt heller att det händer något, men det var tråkigt för det kändes bra och jag kände ingenting av min gamla skada.
Kristianstad ligger tre poäng före, på placeringen framför Eskilsminne i tabellen. Många utomstående skulle säkert kalla det en sexpoängsmatch, men Marcus Nilsson vill inte sätta någon ytterligare press på spelarna.
– Det känns som att vi bara har sexpoängsmatcher nu. Vi behöver inte vinna denna match mer än vad vi behöver vinna någon annan match. Vi ska försöka vinna alla matcher och i morgon hade varit jättebra om vi hade kunnat göra det. Vi har ändå ett bra go i laget och vi är revanschsugna. Det är klart att det ska bli en härlig utmaning och förhoppningsvis får vi hem alla poängen.
Skadelistan för Eskilsminne är, precis som den varit länge, väldigt lång. Bland andra saknas, förutom Marcus Nilsson själv, Niklas Jönsson, Isak Petersson och David Svensson.
Däremot är HIF-lånet Noel Mbo spelklar och aktuell för startelvan.
Gå till toppen