Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Barr: Brister på häktet där Epstein dog

USA:s justitieminister William Barr riktar hård kritik mot häktet där den sexbrottsanklagade Jeffrey Epstein dog. Arkivbild.Bild: Richard Drew/AP/TT
Det rådde allvarliga brister på det häkte i New York där den sexbrottsmisstänkte Jeffrey Epstein dog. Det säger USA:s justitieminister William Barr.
– Vi får nu vetskap om allvarliga avvikelser vid den här anläggningen, vilket kräver en grundlig utredning, säger Barr i samband med en poliskonferens i New Orleans, rapporterar CNN.
Barr säger att han är bestört och arg över hur häktet, Metropolitan Correctional Center, misslyckats med att skydda fången.
Epstein hittades livlös i sin cell i lördags morse och dödförklarades på sjukhus. Enligt justitiedepartementet hade han av allt att döma tagit sitt liv. Barr meddelade samma dag att både federala polisen FBI och justitiedepartement utreder dödsfallet.
Medier i USA har bland annat rapporterat, med hänvisning till icke namngivna källor, att Epstein inte fick den kontinuerliga övervakning som regelverket angav. Vakterna i tjänst ska dessutom ha arbetat övertid.
Gå till toppen