Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Gästerna klara för höstens samtal på Dunkers

Folkkär skådespelare, nybliven akademiledamot och två författare deltar i den populära samtalsserien på kulturhuset i höst.

I september är det 12 år sedan Samtal med Dunkers hölls för första gången. Arrangemanget har blivit till en uppskattad långkörare. Det enkla formatet där två människor samtalar inför publik tycks vara nyckeln, menar höstens producent Anna-Carin Norén.
– Det blir ett nära möte där publiken också får känna sig delaktig. Ofta lättar gästerna på hjärtat och delar med sig av sina liv, säger hon.
Programmet för hösten presenterar en skådespelare, en nybliven kulturledamot och två författare. Samtliga kända för sin starka röst i olika sammanhang.
– Allihopa berör brännheta samhällsfrågor. Extra roligt är att två av dem är från Skåne, hintar Anna-Carin Norén.
Michael Segerström inledde skådespelarbanan i Teater 23 och startade Tidningsteatern i Malmö med sin bror Thomas på 1970-talet. Sitt publika genombrott fick han med tv-serien ”På kurs med Kurt” på 80-talet.Bild: Emma Larsson
Michael Segerström är först ut, den 5 oktober klockan 14. Den Guldbaggebelönade skådespelaren och dramatikern har i år rönt stor uppmärksamhet med monologen ”En arg gubbe”, som blev hans ”komma ut-pjäs” i samband med vårens premiär för lokala Stumpenteatern. I ett samtal med Dunkerschefen Gunilla Lewerentz berör Michael Segerström alltifrån uppväxten i Skurup till åren i film- och tv-världen, men framför allt det svåra i att vara människa.
Läs också Michael Segerström: ”Det är ju patetiskt att komma ut vid 75”
Nyblivna akademiledamoten Anne Swärd Författaren och kulturskribenten Anne Swärd tar sitt inträde i Svenska Akademien i samband med högtidssammankomsten den 20 december 2019. Men först kommer hon till Helsingborg.Bild: Erik Simander/TT
När Anne Swärd kommer till Helsingborg har hon knappt två månader kvar till sitt inträde i Svenska Akademien. Den Klippanbördiga författaren debuterade 2003 med romanen ”Polarsommar” som senare blev Augustprisnominerad. Därefter har hon skrivit flera prisbelönta romaner, bland annat ”Kvicksand” (2010) och ”Till sista andetaget” (2015). I mars i år valdes hon in i Svenska Akademien på stol nummer tretton, som efterträdare till Sara Stridsberg. Hör henne samtala med Cecilia Nebel den 26 oktober klockan 14.
Författaren, journalisten och debattören Katarina Wennstam gästar Dunkers i höst.Bild: Pär Fredin/TT
Driven av ilska ger författaren och journalisten Katarina Wennstam röst åt utsatta kvinnor. Sedan genombrottet 2002 med två reportageböcker om mäns övergrepp på kvinnor har hon skrivit flera spänningsromaner och skapat stor debatt. När Katarina Wennstam gästar Dunkers kulturhus fördjupar hon sig i ämnet med Cecilia Nebel, den 28 oktober klockan 18.
Läs också En riktigt jävla obekväm stund i hängmattan
Författaren Jonas Hassen Khemiri skriver även teater. Dramatikdebuten ”Invasion!” (2006) kammade hem en rad priser. I dag har hans pjäser spelats av ett flertal internationella teaterkompanier.Bild: Janerik Henriksson/TT
Avslutningsvis möter samtalsledare Mikael Olsson al Safandi en av vår tids mest hylla och lästa unga författare och dramatiker, Jonas Hassen Khemiri. Hans romaner ”Ett öga rött”, ”Montecore”, ”Jag ringer mina bröder” och ”Allt jag inte minns” har översatts till ett tjugotal språk. Senaste boken tilldelades Augustpriset 2015, och av de många pjäser som Jonas Hassen Khemiri skrivit hyllades den senaste ”≈ [ungefär lika med]” av både kritiker och besökare. Samtalet på Dunkers avslutar säsongen den 30 november klockan 14.
Biljetter släpps den 21 augusti klockan 09.
Gå till toppen