Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

HIF:s sena transferdrag – gratislån från Dortmund

I transferfönstrets elfte timme ser HIF ut att låna en offensiv talang – gratis.

Bild: THILO SCHMUELGEN
När Tobias Mikkelsen i torsdags anslöt till HIF på ett korttidskontrakt såg det ut som att det inte skulle bli fler nyförvärv.
”När fotbollsgänget valt att gå på Mikkelsen innebär det att det ska vara något alldeles speciellt som klarar sig inom våra ekonomiska ramar om det ska bli något mer”, konstaterade HIF-ordföranden Krister Azelius.
På den punkten har han rätt när HIF är i färd med plocka in 18-årige Tashreeq Matthews från den tyska Bundesliga-giganten Borussia Dortmund, något Kvällsposten var först med att berätta.
Sydafrikanen, som tillhört Dortmunds organisation sedan slutet av 2018, kommer nämligen att lånas in helt kostnadsfritt för HIF.
Tashreeq Matthews ses som en offensiv talang som kan spela såväl till höger som vänster i en anfallsposition. Han är fostrad i Ajax Cape Town och har tillhört Dortmunds U19-lag, men under en period varit utlånad till nederländska Utrecht där han gjorde fem mål på tio matcher i U19-serien. Under sommaren flyttades han över till Dortmund II, vilket är klubbens reservlag som spelar i regionalligan.
Men Dortmund ser talang i 18-åringen och vill få i gång honom via spel i ett lag på högre nivå. Inte alls olikt hur klubben gjorde när Alexander Isak, efter lång tid långt borta från A-laget, lånades ut till Willem II i Nederländerna och fick sin karriär att explodera.
Enligt uppgifter till tidningen handlar det om kontakter skapade av HIF-tränare Henrik Larsson som gjort lånet möjligt.
Tashreeq Matthews ska ha varit på plats i Helsingborg under måndagen.
Gå till toppen