Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kackerlackor stängde café på Knutpunkten

Tidigare i somras upptäckte en kund kackerlackor på Espresso House på Knutpunkten. Nu håller caféet stängt för sanering.

Det är mörkt och stängt i caféet på Knutpunkten. På fredag beräknas verksamheten vara igång igen.Bild: Peter Ferm
Det var i slutet av juli som miljöförvaltningen fick in en anmälan om att en kund sett skadedjur inne på caféet.
"En gäst hade sett kackerlackor löpa fritt framme vid disken där gästen beställer mat och dryck.", skriver miljöförvaltningen i den rapport som blev resultatet av en oanmält inspektion bara några få dagar senare.
Anmälan visade sig nämligen stämma. I de klisterfällor som fanns utlagda i caféet, efter tidigare problem med just kackerlackor, fanns flera djur som fortfarande levde vilket, enligt miljöförvaltningen, visade att det uppenbarligen rörde sig om ett pågående problem.
Problemet med kackerlackor är att de kan föra över virus och bakterier från sig själva till utrustning och livsmedel.
Nu håller caféet stängt under veckan för en grundlig sanering av lokalerna. Vad som orsakat problemen har distriktschefen Johan Lilienberg svårt att svara på och han vill inte heller spekulera innan han vet mer.
"Läget är under kontroll. Vi hanterar den uppkomna situationen i enlighet med våra rutiner.", skriver han i ett mail om saken.
Arbetet med att bli av med skadedjuren pågår just nu vilket får konsekvenser för verksamheten.
"Vi sätter alltid våra gäster och medarbetare först och med anledning av det har vi stängt för att säkra situationen."
Johan Lilienberg har också löpande kontakt med miljöförvaltningen som också ska komma tillbaka för att göra en inspektion när arbetet är slutfört.
"Vi är i god dialog med dem och vi agerar utifrån de direktiv som föreskrivs.", skriver Johan Lilienberg.
Gå till toppen