Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klartecken för LSS-boende på Väpnaren

Klippans kommunala bostadsbolag Treklövern har fått bygglov för att använda lägenheter i Väpnaren som LSS-boende. Nu är det upp till Klippans politiker om det blir av eller ej.

Det var efter att Klippans kommun tvingats stänga ett LSS-boende på grund av för dålig brandsäkerhet som Treklövern började se sig om efter alternativa lokaler.
Förslaget från bostadsbolaget var att göra om de två översta våningarna på Väpnaren till LSS-lägenheter då de är utrustade med sprinklers. Nu har Treklövern fått bygglov för ändrad användning.
– Vi behöver inte göra något utan man kan flytta in och använda det som LSS, huset är byggt på ett sätt som uppfyller kraven, säger Ulrica Eriksson, vd på Treklövern.
Men innan det kan bli aktuellt är det några saker kvar att titta på.
– Det vi funderar på nu är att personalen ska använda två av lägenheterna. Min spontana bedömning är att vi inte behöver göra något där heller, säger hon.
Slutligen är det politikerna i socialnämnden som avgör om lägenheterna på Väpnaren ska bli LSS-boende eller inte.
Gå till toppen