Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nu ska Hantverkaregatan bli tryggare

Boende har klagat på bilar som kör för fort och att det är otryggt kring Hantverkaregatan och Nedre Nytorgsgatan. Nu har arbetet påbörjats för att bygga om korsningen och piffa upp miljön kring gatorna.

En annan typ av farthinder för att förhindra att bilar kör för snabbt, här på Sjögatan i Helsingborg.Bild: Stefan Ed
I början av augusti påbörjades arbetet med att bygga om korsningen vid Hantverkaregatan och Nedre Nytorgsgatan. Anledning är att boende i området har uppfattat korsningen och gatorna som otrygga.
– Vi har fått många synpunkter i våra trygghetsdialoger om höga hastigheter och otrygg trafikmiljö på och runt Hantverkaregatan. Med upphöjda passager sänker vi hastigheterna och samtidigt passar vi på att plantera mer grönska och sätta upp bättre belysning för att göra miljön runtomkring tryggare och trevligare, säger Johan Hellberg, projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen.
Om allting går som planerat väntas arbetet med korsningen att vara klart i november, men tills dess blir det begränsad framkomlighet och avstängningar på platsen.
Fakta

Så här blir korsningen vid Hantverkaregatan och Nedre Nytorgsgatan

• Upphöjda passager byggs för att sänka hastigheterna.

• Pollare, eller väghinder, sätts upp för att förhindra obehörig trafik på Nedre Nytorgsgatan. Behörig trafik får tillgång till att höja och sänka pollaren för att komma fram.

• Blommor och träd planteras för att förhindra olovlig parkering och för att miljön ska bli grönare och mer trivsam.

• Nya sittplatser byggs och ljusslingor sätts upp i träden i Nytorgsbacken för att få en tryggare miljö natt- och kvällstid.

• En djurskulptur byggs på Nedre Nytorgsgatan för att skapa en mer lekfull miljö för barn.

• Fler skräpkorgar sätts upp, med inbyggda askfat.

Gå till toppen