Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sana och Söder i centrum när Blåvitt kryssade

Robin Söder fixade ännu ett kryss, men mest uppmärksamhet fick återvändaren Tobias Sana. – Jag vet inte hur många släktingar och vänner jag hade här. Men det var väldigt många, sade han efter 1–1 i comebacken mot Falkenberg i den allsvenska fotbollen.

Göteborgs Robin Söder kramas om av Sebastian Ohlsson efter sitt 1–1-mål mot Falkenberg.Bild: Jonas Lindstedt/TT
IFK Göteborg fortsätter att kryssa sig igenom årets allsvenska i fotboll. 1–1-resultatet på hemmaplan mot Falkenberg var Blåvitts åttonde enpoängare på 19 matcher.
Precis som så många gånger förr – sju för att vara exakt – var det Robin Söder som gjorde göteborgarnas mål.
Han höll sig framme på en hörna och nickade in kvitteringsmålet i 68:e minuten.
– Det känns som att det blir en ganska ryckig matchbild och det påverkar oss såklart att Falkenberg gör det första målet. Vi får jaga där och det blir jobbigt. Men till slut gör vi målet, sade Robin Söder efteråt.
Det var femte IFK-målet i rad som gjordes av just Robin Söder. Hans måltrend med fem mål på lika många matcher startade i förra matchen mot Falkenberg.
– Det är väl roligt för mig, men jag hade hellre sett att vi vann matchen.
Blåvitts tränare Poya Asbaghi höll med om matchanalysen.
– Vi vill alltid vinna och vi är såklart besvikna med bara ett kryss på hemmaplan. Men det är en speciell match. Vi börjar med två spelare som gör debut från start och när Rasmus skadar sig efter fyra minuter tvingas vi göra en del förändringar, sade Asbaghi.
Rasmus heter Wikström i efternamn och är bara 18 år. Hans startdebut som mittback varade bara i fyra minuter. Sedan skadade han sig. Det såg ut att vara allvarligt. Möjligtvis en korsbandsskada i knäet.
– Vi vet inte exakt vad det är just nu. Vi får se efter magnetröntgen vad den visar, sade Asbaghi.
Bland några positiva saker att ta med sig för Blåvitt stack Tobias Sana ut. Nyförvärvet – Hosam Aiesh är det andra – var planens bäste enligt IFK-tränaren.
– Det kändes fantastiskt att vara tillbaka på min hemmaplan. Det var här jag slog igenom och jag är glad över att vara tillbaka, sade Sana.
Hans flytt till Blåvitt har följts av både positiva och negativa supporterreaktioner efter bland annat den uppmärksammade knallskottsincidenten 2016 när han som Malmö FF-spelare kastade en hörnflagga mot hemmapubliken på Gamla Ullevi.
– Jag har sagt det många gånger förr. Jag har bett om ursäkt och har förståelse för folks reaktioner, men nu vill jag blicka framåt.
Gå till toppen