Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

AIK stänger Norra stå i Europa League-kvalet

Norra stå på Friends arena kommer gapa tomt när AIK möter Sheriff i kvalet till Europa League. Detta som en protest mot att polisen dragit ner på antalet tillgängliga platser. Arkivbild.Bild: Pontus Lundahl/TT
Det kommer gapa tomt på Norra stå där AIK-klacken normalt står när AIK tar emot moldaviska Sheriff Tiraspol i kvalet till Europa League på torsdag. Klubben väljer att stänga hela läktarsektionen på Friends arena i protest mot att polisen minskat platskapaciteten på sektionen till 2 750 platser.
”Då vi har svårt att se någon konsekvent linje i neddragningarna vill vi inför torsdagens match i kvalet till Uefa Europa League mot Sheriff markera detta genom att stänga Norra stå och i stället hänvisa vår publik att köpa biljetter till andra sektioner på Friends arena”, skriver AIK i ett pressmeddelande.
När AIK åkte ur kvalet till Champions League hemma mot Maribor efter förlängning var det oroligt efter ordinarie matchtid när AIK-fans tog sig till Mariborsupportrarnas sektion. Händelsen utreds av Europeiska fotbollsförbundet Uefa och AIK riskerar att straffas. Beslut meddelas 22 augusti, enligt Dagens Nyheter.
Uttåget ur Champions League-kvalet gjorde att AIK hamnade i tredje kvalomgången till Europa League och vann bortamötet mot Sheriff med 2–1.
Gå till toppen