Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Gudmar Olovsons verk till fransk kärlekspark

En skulptur av Gudmar Olovsson installeras i slottet Chevernys slottspark.Bild: Pressbild
Den svenske skulptören Gudmar Olovsons verk blir del av en permanent utställning, en kärlekspark, i det franska slottet Chevernys park.
Sex av hans bronsstatyer kan från den 12 september beskådas i den berömda slottsparken i Loiredalen cirka 20 mil söder om Paris.
”Det är en glädje och en ära för oss att vår fars dröm nu går i uppfyllelse här på Château de Cheverny. Vår fars dröm var att permanent ställa ut sina kärleksskulpturer mot en bakgrund av vacker grönska och evig skönhet”, säger barnen Susanne och Magnus Olovson, enligt ett pressmeddelande.
Gudmar Olovson föddes i Boden 1936 och studerade vid Konstakademien i Stockholm 1955–1959. Därefter reste han till Paris där han var verksam fram till sin död 2017. Hans skulpturer finns som offentlig utsmyckning på många håll i Europa och i USA.
Château de Cheverny är ett av Frankrikes populäraste turistmål med över 500 000 besökare varje år.
Gå till toppen