Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Historiskt guldregn på junior-EM i bangolf

Jennifer Göransson från Örkelljunga sopade banan med konkurrenterna i Lettland i helgen.

Jennifer Göransson, 18 år från Örkelljunga, dominerade på junior-EM i den nischade sporten bangolf.Bild: Pressbild
Fyra guld av fyra möjliga – det var kvittot efter avslutat Europamästerskap i bangolf för juniorer, som hölls i Liepaja i Lettland.
Först var 18-åriga Jennifer och lillasyster Julia Göransson med i det svenska laget som vann över de tyska damjuniorerna i lagtävlingen på torsdagen. Nästa dag vann Jennifer Göransson först en individuell seger i slagspel, sedan mixtävlingen tillsammans med spelaren Alexander Njord.
På lördagen avgjordes matchspelsfinalen med de 16 bästa juniordamerna, en tävling som fick avgöras med extraslag när Jennifer Göransson och ryskan Elena Sunnikova låg lika efter 18 spelade banor.
Jennifer Göransson blev den första spelaren i bangolfens historia att ta fyra medaljer i ett internationellt mästerskap. Här flankeras hon av ryskan Elena Sunnikova och tyska Melanie Jurgeleit.Bild: Pressbild
– Hon hade marginalerna på sin sida. Både hon och ryskan gjorde en fantastisk final, säger Mats Nilsson, stolt pappa i Hjelmsjö BGK, och tillika generalsekreterare i svenska bangolfförbundet.
Jennifer Göransson var med i juniorlandslaget för fjärde gången, men det var det här året som hennes insats blev historisk.
– Ingen har någonsin tagit fyra guld på ett och samma mästerskap i bangolf förut, säger Mats Nilsson.
Guldmedaljören själv landade på måndagen i Sverige igen och hade fortfarande svårt att ta in framgången.
– Jag har haft en bra säsong, men det här känns fortfarande väldigt overkligt. Det kommer nog att ta lång tid att smälta.
Jennifer Göransson i aktion under tävlingen i Lettland.Bild: Pressbild
Gå till toppen