Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mattias Lindström efter Noel Mbos debut: ”Ett riktigt Carsten Jancker-mål”

Eskilstränarens beröm till HIF-lånet efter segern som fick laget att lämna jumboplatsen efter stark vändning.

Bild: LUDVIG THUNMAN
Division 1 Södra
Kristianstad 1 (1)
Eskilsminne 3 (0)
HIF-lånet Noel Mbo inledde på bänken i sin första match för Eskilsminne. Därefter visade han att det kan bli en spelare att räkna med under en tuff division 1-höst.
– Det var nära att han skulle få starta, men det blev bänken, säger Eskilstränare Mattias Lindström
Kristianstad tog ledningen i bottenmötet efter en halvtimmes spel, men det var trots det ingen oro i bortalägret på Kristianstad fotbollsarena.
– Klart det är tungt att ligga under i en sådan här tre, sex, eller niopoängsmatch. Men vi spelar bra och vinner rättvist, konstaterar Mattias Lindström.
I paus byttes så Noel Mbo in och han fick först se Emil Åberg kvittera innan han själv presenterade sig. Bara tre minuter senare tog han emot bollen, vände om och tryckte in ledningsmålet.
– Jättesnyggt. Han vänder bort motståndaren. Ett riktigt Carsten Jancker-mål, skrattar Lindström. Han kommer bli jättenyttig för oss.
Valet att inte starta med engelsmannen verkar med facit i hand ha varit rätt.
– Han har en bit kvar för han var ordentligt trött på slutet så den här utlåningen är därför inte bara bra för oss utan bra för honom och HIF.
Fem minuter in på stopptid avgjorde Emil Åberg definitivt genom att rulla in 3–1 i ett övergivet hemmamål efter att Kristianstad flyttat upp allt man hade vid en hörna. I och med segern lämnade Eskilsminne över jumboplatsen till just Kristianstad.
Gå till toppen