Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Topplaget får klara sig utan fjolårets skyttekung

IFK Rössjöholm satsar på avancemang till division fem. Resan dit får ske utan skyttekungen Axel Hansen som skadade sig innan sommaruppehållet.

Oskar Eliasson spelade med Perstorp Bälinge IK i fjol. Nu ska han tillsammans med resten av laget och tränare Johan Svensson se till att IFK Rössjöholm spelar i division fem nästa år.Bild: Evelina Gunnarsson
IFK Rössjöholm har i många år legat på gränsen mellan division fem och sex. Säsongen 2017 spelade de i division fem men åkte ur direkt. Nu tar laget ny sats mot ett avancemang.
– Vi hade lite flyt i början på säsongen och spelade inte den bästa fotbollen. Men har man bra spelare och gör jobbet så brukar det lösa sig, säger mittfältaren Oskar Eliasson.
– Det var en kombination av en stor spelaromsättning och jag tror att alla kände att vi hade ett bra lag, men bara för det så vinner vi inte, säger tränare Johan Svensson.
Efter tio år i Perstorp Bälinge IK valde Oskar Eliasson att se sig omkring och valet föll på Rössjöholm.
– Efter förra säsongen slutade min bror att spela och jag hade sagt att jag skulle spela med honom tills han lade av. Sen hoppade min far av som ordförande plus att jag har flyttat till Örkelljunga, säger Oskar Eliasson.
- Jag gick till Rössjöholm för jag ville känna den där goa stämningen, fortsätter han.
I fjol stod han för femton mål, hittills i år har det blivit sex. Han leder den interna skytteligan tillsammans med Axel Hansen som skadade knät i vårsäsongens näst sista match. Hansen som i fjol gjorde makalösa 25 mål.
– Det betyder mycket med en vass målskytt, men vi kan inte gråta över det utan blicka framåt, säger Oskar.
– Jämfört med våren tror jag inte att vi behöver göra något annorlunda eller vara stressade. Så länge vi tar tre poäng så får de andra jaga, fortsätter han.
Hur känns formen för egen del?
– Formen kändes bättre än vad jag trodde. Men det finns mer att ge. Jag har inte riktigt hittat rätt ännu, man kräver mycket av sig själv och det är inte alltid så lätt att gå ner en division.
Under onsdagen, den 14 augusti, spelar laget höstsäsongens andra match, en viktig sådan.
– De två första matcherna avgör lite. Jag tror att vi kan rida på vågen. Förhoppningsvis reder vi ut det, säger Oskar och syftar på målet att gå upp i division fem.
– En styrka är att vi knappt släpper in några mål. Också kollektivet, att alla drar åt samma håll, säger Johan.
I fjol skilde det en poäng mellan er och ettan, hur revanschsugna är ni?
– Jag tycker att vi gjorde en bra säsong, sedan hade vi maximalt oflyt i lottningen av kvalet då vi fick ett riktigt satsande lag från Malmö, säger Johan.
Från styrelsen är målet att på sikt bli ett stabilt lag i division fem.
– Efter fjolårets säsong plus att vi nu fått in nya spelare med större meriter så tycker jag inte att det finns någon anledning att inte vilja gå upp. Ett kval finns inte så länge vi har chansen att vinna serien, skulle det sen bli kval så tar vi det då.
Gå till toppen