Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ängelholms sjukhus lämnade ut personuppgifter av misstag

I samband med ett besök vid Ängelholms sjukhus fick en patient av misstag med sig en besökslista hem. Händelsen har anmälts till Datainspektionen.

Det var i samband med ett läkarbesök i början av december i fjol som misstaget gjordes. En läkare på sjukhuset hade på sin expedition ett samtal med en av sina patienter och lämnade över en del papper med information.
Av misstag placerades papperna ovanpå dagens besökslista, så när läkarbesöket var över fick patienten listan med sig hem. Misstaget upptäcktes efter någon timme och patienten återkom med listan följande dag, mycket olycklig över misstaget.
Förutom patienten själv fanns fem andra personer med på listan, som innehöll uppgifter om namn, personnummer, telefonnummer, orsak till besök, uppgifter om vilka prover som skulle tas samt numret till en telefontolk.
Händelsen anmäldes till Datainspektionen eftersom den bland annat innebar att uppgifter som omfattades av tystnadsplikten lämnades ut.
Misstaget bedöms ha berott på den mänskliga faktorn. De berörda personerna på listan informerades om misstaget under december månad.
Gå till toppen