Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

BoIS-mittfältaren: "Jag har blivit starkare mentalt"

Granit Stagova gör det han älskar igen. Efter mardrömsskadan går BoIS-mittfältaren mot sina sista månader på kontraktet.
– Vi har inte diskuterat någonting, säger han.

Granit Stagova.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Den 29 juli i fjol drog Granit Stagova av sitt ena korsband i en superettanmatch mot Gefle. Exakt elva månader senare gjorde BoIS-mittfältaren comeback i 1–0-segern hemma mot Utsikten.
I omstarten mot just Utsikten blev han inbytt direkt till den andra halvleken och i söndags gjorde 22-åringen sin första startmatch på över ett år. Det blev 67 minuters speltid i 1–1-matchen mot Ljungskile.
– Det kändes väldigt skönt. Det gick helt okej, jag vet att jag kan bättre. Mot slutet blev jag lite trött, men det är kanske förväntat, säger han.
– Jag är bara tacksam att jag är tillbaka på planen och får göra det jag älskar.
När är du redo för en hel match?
– Snart, kanske om två-tre matcher om jag fortsätter att starta.
I samband med mardrömsskadan flyttade Granit Stagova hem till sin mamma, pappa och två bröder i Kristianstad.
– Jag hade inte klarat av att sitta ensam i Landskrona med en sån skada, då hade jag gått in i väggen, säger han.
Vad har du fått för insikter?
– Jag har blivit starkare mentalt, jag har kommit närmare min familj och det har stärkt mig som människa. Jag hoppas att det har stärkt mig på planen också.
Känner du rädsla över att det ska hända igen?
– När matcherna har börjat är det skit samma, händer det igen så händer det. Jag kan inte göra något för att förhindra det. När jag har gått in i vissa dueller har det känts bra eftersom jag har klarat det. Sånt stärker mig, för varje match som går blir jag säkrare på att gå ännu hårdare in i duellerna.
BoIS hade superettanstatus när Granit Stagova anslöt inför förra säsongen. Då hade han gjort en stark säsong i Mjällby, som föll i kvalet till superettan. Nu återstår mindre än ett halvår av kontraktet.
– Jag har faktiskt inte alls haft någon tanke på det. Jag har bara tänkt på att komma tillbaka så stark som möjligt, säger han.
– Vi har inte diskuterat någonting. Vi får ta det senare, nu är det bara fokus på nästa match.
Till helgen spelar BoIS borta mot Oskarshamn.
Gå till toppen