Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Cardi B pratade minimilöner med Sanders

Cardi B vid ett framträdande på Roskilde.Bild: Helle Arensbak/Ritzau/AP/TT
Rapparen Cardi B slog sina påsar ihop med den demokratiske presidentaspiranten Bernie Sanders för att prata minimilöner i USA.
Det omaka paret samtalade i en nagelsalong i ett klipp som rapparen, en sedan tidigare känd Sanders-anhängare, lagt ut på Instagram.
– När jag inte var känd så kändes det som att hur många jobb jag än tog så fick jag det inte att gå runt. Jag kunde inte betala hyran, transporter och äta, säger hon i klippet.
Sanders svarar att det just nu finns tiotals miljoner som lever på vad han beskriver som svältlöner, och frågar Cardi B om hon kan föreställa sig att någon i dag tjänar 9 dollar i timmen (cirka 86 kronor).
Sanders vill höja minimilönen till 15 dollar i timmen. Han ligger trea i opinionen i Demokraternas kandidatfält inför nästa års presidentval i USA.
Gå till toppen