Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Festivalarrangörerna blickar framåt – trots lördagens regnrock

Vädergudarna må ha varit på sitt sämsta humör under lördagen, men det krävdes mer än regn och rusk för att stoppa Rock it-festivalen i Skäldervikens hamn. ”Alla krigade på bra och det blev en underbar kväll ändå”, säger arrangören Mattias Tydell som siktar mot en fortsättning nästa år.

Regnmolnen låg tunga över festivalen redan vid 13-tiden på eftermiddagen.Bild: Mathilda Ahlberg
Lagom till Norrköpingsbandet Skraeckoedlans spelning på stora scenen brakade ovädret loss över årets upplaga av Rock it. Men trots att båda scenerna tidvis stod under fem centimeter vatten lyckades arrangörerna Hiway event dra festivalen i hamn.
– Ja, det var ju fan vad det regnade, jag bytte skor tre gånger under dagen. Men alla krigade på bra trots ovädret och det blev en underbar kväll ändå, säger Mattias Tydell på Hiway event.
När det regnade som värst tvingades arrangörerna stänga ner all ström och flytta in lilla scenen i ett tält. Men trots strulet blev förseningarna i slutändan inte större än en halvtimme.
– Banden som spelade i tältet fick gå ner i både ljud och ljus, men det skapade bara en mer intim stämning. Och publiken var nöjd, jag har nog inte hört några negativa kommentarer, säger Mattias Tydell.
Bokassa från Trondheim i Norge gjorde en strålande (eller var det en strilande?) spelning i ovädret.Bild: Rock it
”Vädret klarnade upp under kvällen och sista spelningen med Millencollin var fantastisk”, säger Mattias Tydell. (Arkivbild)Bild: Tom Wall
Mattias Tydell är full av lovord till alla som deltog i festivalen. Publiken förstås, men också artisterna som trotsade regnet och alla funktionärer.
– Som till exempel tjejerna från Munka Ljungby innebandyklubb som kämpade fantastiskt. Så fort regnet slutat var de ute och torkade av bord och bänkar med fönsterskrapor. Eller vår konferencier Madeleine Liljestam, som gjorde ett jättejobb med att informera publiken om alla snabba ändringar vi tvingades göra, säger han.
Efter ett uppehåll i fjor arrangerades Rock it i år för tredje gången. Festivalerna 2016 och 2017 gick båda med förlust.
– Vi siktade på plus minus noll i år. Vi har inte räknat efter men jag tror vi har gjort ett liten förlust eftersom vi tappade uppskattningsvis 200 besökare på grund av vädret. Men nästa år kommer vi att vara över vattenbrynet.
Så ni kör nästa år igen?
– Ja, vi bygger vidare, vi har redan talat med våra samarbetspartners om hur vi ska lägga upp det. Tanken är att skala ner festivalen ytmässigt och göra den intimare. Sedan hoppas vi på att få hit fler från hemmapubliken. En del är lite tveksamma, men vi vet ju att alla innerst inne tycker att det är coolt med hårdrock, säger Mattias Tydell.
Läs också Tunga moln men muntra miner när rocken intog Ängelholm
Medan regnet öste utanför så öste Jay Smith & his SCR band för fullt på den improviserade tältscenen.Bild: Rock it
Gå till toppen