Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ostadigt väder veckan ut

Meteorologen: ”Solen kommer att titta fram och bitvis kan vädret uppträda typiskt somrigt”.

– Man får säga att det lite ostadiga vädret som västra Skåne haft den senaste tiden kommer att hålla i sig veckan ut, säger Jon Jörpeland, meteorolog på SMHI.
Så lyder domen för veckans väder. Fram till och med fredag är skurar att räkna med, men med temperaturer upp emot 20 grader och chans till sol mellan regnskurarna kan även denna augustivecka ge sommarkänslor.
– Solen kommer att titta fram och bitvis kan vädret uppträda typiskt somrigt, däremot kommer det enligt prognos blåsa en del vilket kan förta sommarkänslan något, säger Jon Jörpeland.
Framåt helgen är mer sammanhållande regn att vänta och det blöta vädret kommer vara ihållande, med viss risk för åskoväder under fredagen.
– Det blir ingen sensommartorka i alla fall. Under regnskurar och nätter kommer temperaturerna ligga kring 15 grader, säger Jon Jörpeland.
Gå till toppen