Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Skattesänkningar föreslås efter börsraset

Argentinas president Mauricio Macri. Arkivbild.Bild: Natacha Pisarenko/AP/TT
Argentinas president Mauricio Macri föreslår en rad skattesänkningar efter raset på börsen i måndags. Bland annat lättnader i inkomstskatt för arbetare och utökade subventioner för sociala tjänster.
Dessutom ska drivmedelspriserna frysas i 90 dagar, som en del i handlingsplanen att försöka få ekonomin i balans igen, enligt presidenten.
– Åtgärderna som jag vidtar och som jag ska meddela er nu är på grund av att jag lyssnade på er. Jag hörde vad ni ville säga mig i söndags, säger Macri och tillägger att han är öppen för att träffa oppositionen.
Valutan störtdök och börskurserna rasade efter att söndagens primärval i Argentina pekat på att utmanaren Alberto Fernández kan vinna presidentvalet i höst.
Primärvalet blev ett svidande nederlag för Macri. Hans sida fick drygt 33 procent mot över 47 procent för utmanaren Alberto Fernández koalition.
Ledande börsindex rasade i måndags med 30 procent och valutan peso tappade över 15 procent efter att tidvis legat på minus 30 procent mot dollarn.
Gå till toppen