Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Försökte ta ut pengar med mordoffrets kort

Två män har häktats i sin frånvaro som misstänkta för mordet på en 70-årig man från Markaryd. En av dem försökte den 5 augusti ta ut pengar med den mördade mannens bankkort.

Polis bevakar avspärrningarna runt området kring den plats utanför Markaryd där den 70-årige mannen hittades död. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
– Åklagaren kommer omgående att begära en internationell efterlysning, säger polisens presstalesman Robert Loeffel till TT efter häktningsförhandlingen i Växjö tingsrätt.
Männen, som är i 50-årsåldern, häktas som på sannolika skäl misstänkta för mord och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Den ene av dem är också misstänkt för försök till bedrägeri.
Båda de misstänkta är utländska medborgare.
– De kan både vara kvar i landet och ha lämnat, säger Robert Loeffel.
TT: Hur kunde ni ringa in de misstänkta?
– Det kan vi inte säga så exakt, men observera den brottsrubricering som gäller försök till bedrägeri i Stockholm. Man har försökt göra uttag med mannens kort.
En död man hittades i lördags utanför Markaryd. Den dödes identitet är inte fastställd, men polisen utgår ifrån att det är 70-åringen, som varit försvunnen sedan den 31 juli. Obduktionen väntas bli färdig inom de närmaste dagarna.
Av åklagarens häktningsframställan framgår att mannen misstänks ha blivit mördad redan den dag då han försvann och att tillgreppet av hans bil ska ha skett på en gata i Markaryd samma dag. Bilen är fortfarande borta.
”Det utesluts inte att fler personer kan komma att frihetsberövas i förundersökningen”, skriver polisen på sin sajt.
Gå till toppen