Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

SJ: Resenärerna får lösa sista biten själva

En kraftig brand i Hässleholm orsakar stopp i tågtrafiken i flera dagar. Resenärer får räkna med rejäla förseningar.

Tågtrafiken stoppas i flera dagar sedan den kraftiga branden i närheten av järnvägen i Hässleholm på onsdagskvällen.Bild: Johan Nilsson/TT
Trafikverket uppmanar resenärer som planerar att resa med tåg som passerar Hässleholm att om möjligt välja andra resealternativ.
Skånetrafiken uppger att man försöker få fram ersättningsbussar, men att resenärerna får räkna med flera timmars längre restid.
SJ har två tåg i timmen som påverkas, med några hundra resenärer på varje.
– Det här är så pass problematiskt att vi säger till kunderna att har de möjlighet att resa på annat sätt eller vid en annan tidpunkt är det ett bra alternativ, säger Karin Starkman Ahlstedt, kommunikatör på SJ.
Tågen går mellan Stockholm och Alvesta. SJ har inga tåg som går söder om Alvesta.
– Just nu jobbar vi för att få fram ersättningsbussar. Vi har gått ut med att de som vill resa längre söderut än Alvesta får lösa den sista biten av resan själva, säger Karin Starkman Ahlstedt.
– Vi är väldigt ledsna över att våra resenärer drabbas av detta och vi jobbar hårt för att hitta de bästa lösningarna, fortsätter hon.
Kraftiga lågor
Larmet om branden kom sent på onsdagseftermiddagen. Kraftiga lågor slog ut från en tom lagerlokal, som totalförstördes.
Branden har orsakat stora skador på kontaktledningar, spår och signalsystem och stoppet väntas gälla i flera dagar.
Trafik som går norrut från Hässleholm kan enligt en första prognos börja gå tidigast på tisdag. För trafiken söderut är prognosen ännu oklar, men besked väntas komma under torsdagen.
I samband med branden evakuerades ett tåg med cirka 350 passagerare som stod utanför Hässleholm vid riksväg 23. Även ett närliggande gym evakuerades och personer utrymde även en livsmedelsbutik bredvid. Det finns inga rapporter om personskador.
Polisen rubricerar händelsen som grov mordbrand.
Rättad: I en tidigare version uppgavs fel veckodag för branden.
Gå till toppen