Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tiotusentals väntas i prideparad i Köpenhamn

Under helgen genomförs två stora evenemang i Köpenhamn. På lördag går en prideparad genom staden och på söndag är det tävlingen Ironman.

Förra året deltog omkring 40 000 personer i prideparaden och flera hundratusen åskådare följde den, skriver Ekstra Bladet. Tretusen personer väntas delta i extremtävlingen Ironman på söndag som även den väntas locka många åskådare.
Polisen i Köpenhamn flaggar för att det tidvis kan vara svårt att ta sig fram genom delar av huvudstaden. ”Undvik området omkring Rådhusplatsen” skriver polisen. ”Christians Brygge är avspärrat i samband med Ironman, så sök andra vägar”.
Den årliga pridefestivalen på lördag utgår från Fredriksbergs rådhus med avmarsch klockan 13. Den går bland annat via Vesterbrogade de dryga tre kilometerna till Köpenhamns rådhus.
Tidigt på söndagsmorgonen startar Ironman på Amager med en simtur på 3,8 kilometer innan det blir cykling i 18 mil norr om Köpenhamn och ett Marathonlopp i centrala Köpenhamn som avslutning.
Gå till toppen