Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Facket kräver bättre arbetsmiljö på lasarettsmottagning

I fyra år har anställda på Audiologimottagningen på Helsingborgs lasarett väntat på att arbetsgivaren ska göra något åt arbetsmiljön.
Nu har tålamodet försvunnit.

Vita huset invigdes i april 2015. Och problemen med ventilationen har funnits sedan dag ett.Bild: Mats Roslund
De anställda har väntat förgäves på förbättringar. Trots att frågan tagits upp flera gånger med arbetsgivaren har situationen inte blivit bra.
Med stöd av arbetsmiljölagen kräver nu fackförbundet Sacos huvudskyddsombud att bristerna omedelbart rättas till. Och det finns egentligen ingen oenighet kring detta, arbetsgivaren håller med om att det inte är bra.
Problemet med arbetsmiljön i det så kallade Vita huset på lasarettsområdet har funnits ända sedan den dag huset invigdes 2015.
– Det har varit undermålig ventilation sedan dess. Vi har byggt om, men det har inte hjälpt, säger tillförordnade verksamhetschefen Daniel Nordanstig.
Det som framförallt klagas på är dålig ventilation och dålig lukt vilket lett till att personalen, enligt Saco, har problem med illamående och huvudvärk.
– Ett rum i huset har blivit bra. Nu ska vi använda det som modell för resten , säger Daniel Nordanstig.
Vita huset är en tillfällig lösning som började användas 2015 och tanken är att det ska finnas kvar och användas tills den stora lasarettsombyggnaden är klar.
Gå till toppen