Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Körigt att komma fram när Järnvägsgatan i Ängelholm stängs av

Vägarbeten gör att all trafik stoppas på den centrala gatan med start den 19 augusti. Även busslinjerna kommer att ledas om under veckan som arbetet pågår.

Hållplatserna vid Stortorget dras in när gatan stängs av för vägarbeten.Bild: Ann Sahlén-Thelandersson
Från klockan 07 måndagen den 19 augusti fram till klockan 17 fredagen den 23 augusti kommer en del av Järnvägsgatan att vara helt avstängd för trafik.
– Det gäller sträckan mellan Storgatan och Västra Kyrkogatan där vi ska göra beläggningsarbeten och en del stenläggning vid hållplatserna, och det innebär att trafiken måste ledas om, säger trafikingenjör Ann-Kristin Wiinberg.
Den lämpligaste vägen att ta sig till och från stationsområdet med bil kommer att gå via Landshövdingevägen. Orange skyltar visar vägen under veckan.
Stängningen av Järnvägsgatan kommer även att påverka samtliga busslinjer som normalt passerar sträckan då busshållplatsen vid Stortorget dras in tillfälligt. Det gäller stadsbussarnas linje 1, 2, 3 och 4 samt regionbussarna 225, 503, 506, 507, 510, 511 och 514.
Som ersättning sätter man upp tillfälliga hållplatser vid Landshövdingevägen i höjd med sjukhusets akutintag och parkeringshuset. Bussresenärerna hänvisas även till hållplatsen vid stationen.
Avstängningen berör även hållplatsen utanför sjukhusingången på Södra vägen. Den enda busslinje som tillfälligt kommer att stanna på den hållplatsen under veckan är linje 2.
Gå till toppen