Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lugnande besked kring Isac Lindblad

Isac Lindblad åkte på en otäck smäll i träningsmatchen mot Växjö. Efter att han har genomgått röntgen har nu tränaren Niklas Pålsson besked att ge om backens tillstånd:
– Det har inte visat någon fraktur på käke eller nacke, det var det farliga i sammanhanget, säger han.

FCH-tränaren Niklas Pålsson ger lugnande besked kring Isac Lindblads skada.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Till slut, efter lång väntan, kom så ambulanspersonalen in i Helsingborg arena på lördagseftermiddagen. Där låg backen Isac Lindblad på golvet och det hade han gjort l upp mot 25 minuter med en befarad käk- eller nackskada eller hjärnskakning eller allt det.
Matchen återupptogs till slut och FCH förlorade mot SSL-konkurrenten Växjö med 5–7. På lördagskvällen strax efter 21 tog HD en ny kontakt med tränaren Niklas Pålsson för att kolla om han hade fått någon information om tillståndet för Isac Lindblad.
Och han hade precis fått veta att det rör sig om en rejäl smäll på käken, men ingen fraktur där eller i nacke, oklart om hjärnskakning.
Efter omständigheterna lugnande besked.
– Ja, verkligen, det är det helt klart, håller Niklas Pålsson med om.
Det lär dock dröja ett tag innan Isac Lindblad är tillbaka i spel.
– Ja, han ska på ett återbesök inom en vecka tror jag. Vi kan inte räkna med honom förrän vi vet nästa besked.
När du tänker tillbaka – hur ser du på det som hänt?
– Det var en obehaglig situation, jag har själv inte varit med om det innan som tränare med en huvudskada på det sättet. Isac är en extremt omtyckt person i gruppen och en stark person i gemenskapen. Det märktes på många att de var skärrade av händelsen. Jag tyckte man såg det också de första tio minuterna när vi började spela igen. Vi var inte riktigt där mentalt.
Närkampen där Isac Lindblad fick en hård smäll mot käken/huvudet och sedan blev liggandes länge på golvet.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Sett till matchen hade Niklas Pålsson inför sagt att han ville få anfallssvar på det de tränat på. Man kan väl säga han knappast fick en tydlig indikation på att kombinationerna sitter...
– Vi låste mycket ytor för varandra och framför allt första perioden var ju riktigt, riktigt dålig. Andra perioden lite bättre, men fortfarande inte tillräckligt bra. Sista tio spelade vi som jag tycker att vi ska spela och vill spela. Samtidigt är det nytt så man får förstå att det tar lite tid.
Nöjdare var han med spelet i den egna zonen.
– Försvarsmässigt gjorde vi en bra match där vi var stabila.
Trots sju insläppta mål?
– Ja, defensiven var inga problem egentligen. Det var mer i våra kontringar som vi slarvade och så fick de kontringar på våra kontringar, men i etablerat försvar gjorde vi en stabil match.
– Våra kontringar var under all kritik och i början av matchen också vårt spel med bollen. Vi slarvade alldeles för mycket, gav bort alldeles för många lägen, helt i onödan. Sen alldeles för lamt duellspel generellt. Vi kunde smälla på mycket mer. Arvid Friberg gjorde det jättebra, övriga var alldeles för snälla.
Gå till toppen