Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Shakespeare lockar lyxkryssare till Helsingör

Vid lunchtid på lördagen är det planerat att lyxkryssaren Star Pride ska lägga till vid Kongekajen i Helsingör.

Windstar Cruises M/S Star Pride.Bild: Windstar Cruises
På lördagsförmiddagen, cirka 10.30, ska Windstar Cruises M/S Star Pride ta ombord lots utanför Rydebäck. Programmet i Helsingör är sightseeingturer till Nordsjällands och Kronborgs slott, Helsingör och Sjöfartsmuseet. På kvällen ska passagerarna se Shakespeares Richard III på HamletScenen vid Kronborg. Klockan 05.00 på söndagsmorgonen går Star Pride till Köpenhamn.
Lyxkryssaren Star Pride är mitt i en 18-dagars kryssning som började i Stockholm. I tur och ordning besöks Mariehamn Tallinn St. Petersburg Helsingfors, Helsingör, Köpenhamn, Bergen Geiranger Hellesylt, Alesund, Lerwick, Kirkwall och Torshavn innan man avslutar i Reykjavik.
I februari 2014 köpte rederiet Windstar Cruises Seabourn Pride, Seabourn Legend och Seabourn Spirit av Seabourn Cruise Lines.
Fartygens nya namn blev Star Pride, Star Legend och Star Breeze.
Efter en 17 miljoner dollars renovering togs Star Legend, Star Breeze och Star Pride i trafik i maj månad 2015.
Fartyget byggdes som Seabourn Pride på Schichau-Seebeckwerft i Bremerhaven. Fartyget överlämnades till Seabourn Cruise Lines i november 1988.
Servicenivån ombord är hög och förhållandet gäster kontra besättning är nästan ett till ett.
Det finns plats för 212 passagerare i 106 sviter som alla är utsides, sex av dessa har egna verandor.
Besättningen uppgår till 151 personer. Fartyget är på 9 975 brutto och är 134 meter långt, 19 meter brett och har ett djupgående på 5 meter. Kryssningsfarten är 15 knop.
Gå till toppen