Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Eskils tränare: "Finns inga genvägar"

DIVISION 1
Eskilsminne 4 (1)
Oddevold 1 (1)
För första gången sedan Mattias Lindström tog över som tränare har Eskilsminne tagit två raka trepoängare. Dessutom sju mål på dessa matcher.
I och med segern kravlade sig Harlyckangänget över kvalstrecket. Plötsligt ser Eskilsminne inte längre ut som ett vilset bottengäng. Tränaren Mattias Lindström gläds med spelarna, men påminner också om vikten av att visa ödmjukhet.
– Det låter banalt och tråkigt men det finns inga genvägar om vi ska klara nytt kontrakt. För vår del handlar det även i fortsättningen om att fokusera på att lägga ner ett hårt arbete.
Trots att Oddevold tidigt tog ledningen lät sig inte hemmaspelarna störas. Eskilsminne hittade en trygghet i bollinnehavet och fick till långa anfall. Värderade också smart när man skulle stöta framåt respektive vila med bollen.
– Istället för att bli ängsliga efter deras mål jobbade vi på metodiskt. Vi vinner rättvist, konstaterade Mattias Lindström.
Jesper Larsson sköt kvitteringen, och i andra halvlek handlade det mesta om hemmalaget. Mellan 49:e och 69:e minuten gjorde man tre mål och stängde matchen. Bland annat nätade åter HIF-lånet Noel Mbo. Under sommarfönstret gjorde Mattias Lindström klart med tre lånespelare.
– Alla höjer konkurrensen och kvaliteten på träningar och matcher.
På onsdag väntar en ny hemmamatch, mot Norrby i svenska cupen. I potten finns en möjlighet för Eskilsminne att ännu en gång kvalificera sig för gruppspelet.
– Nu när vi har lite medvind ska vi fortsätta trycka på.
Gå till toppen