Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jysk ägare och grundare har avlidit

Lars Larsen har avlidit, 71 år gammal. Det skriver den danska sajten Børsen och hänvisar till ett pressmeddelande från Jysk.

Lars Larsen ägare av det danska företaget Jysk har avlidit i en ålder av 71 år.Bild: Sonny Thoresen
Enligt pressmeddelandet somnade Lars Larsen in tidigt under måndagsmorgonen i sitt hem i Silkeborg, med den närmsta familjen vid sin sida.
Lars Larsen grundande företaget Jysk 1979. Efter mer än 40 år lämnade han i juni över posten som vd för Lars Larsen gruppen till sin son.
Generationsskiftet kom tidigare än planerat och berodde på att Lars Larsen drabbats av levercancer som hade spridit sig. Därför ville han spendera sin tid med familjen.
1979 öppnade Lars Larsen den första Jysk-butiken i Århus, fem år senare öppnades ett antal butiker i Tyskland. Sedan dess har han bland annat köpt majoritetsandel i möbelkedjan Bolia och expanderat i Östeuropa.
I april firade Jysk 40-årsjubileum med mer än 2700 butiker i 52 länder och med en omsättning på 27 miljarder danska kronor.
Gå till toppen