Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svagt ökad pristrend håller i sig

Stabilt på bostadsmarknaden. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg / TT
De senaste månadernas svagt positiva prisutveckling på bostadsrätter ser ut att hålla i sig in i augusti. Halvvägs in i månaden har priserna på bostadsrätter i Göteborg stigit med en procent medan de legat stilla i Stockholm, enligt siffror från analysföretaget Valueguard.
I juli låg bostadspriserna i riket stilla, svagt ner för bostadsrätter och något upp för villor, enligt säsongjusterad statistik. Under de senaste tre månaderna har bostadsrätterna stigit i pris med 1,4 procent totalt sett – två procent upp i Stockholm och Malmö, något mindre i Göteborg.
I stort sett har bostadspriserna legat ganska stilla det senaste året. Turbulensen som präglade tiden före det har försvunnit, åtminstone tillfälligt. På ett år har bostadspriserna i landet stigit med i snitt två procent, mest i Malmö bland de tre storstäderna, enligt Valueguard.
Gå till toppen