Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

FN-konferens om tortyr i Egypten skjuts upp

FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter, Michelle Bachelet. Arkivbild.Bild: Martial Trezzini/AP/TT
FN har skjutit upp en konferens mot tortyr som var tänkt att hållas i Egyptens huvudstad Kairo, uppger en talesperson för Michelle Bachelet, FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter.
Lokala och internationella människorättsorganisationer har skarpt kritiserat FN:s beslut att förlägga konferensen i Egypten med tanke på människorättssituationen i landet.
Den två dagar långa konferensen skulle ha ägt rum den 4 till 5 september i Kairo, i samarbete med det egyptiska Nationella människorättsrådet.
– Vi har beslutat att skjuta upp konferensen och återigen konsultera alla relevanta aktörer... innan vi fattar ett slutgiltigt beslut om var och när den ska hållas, säger talespersonen.
Egyptiska myndigheter har vid upprepade tillfällen förnekat anklagelser om att tortyr förekommer i landets fängelser och häkten.
Gå till toppen