Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tågen rullar förbi Hässleholm igen

Den våldsamma branden i en industribyggnad nära järnvägen i Hässleholm fick förödande följder för tågtrafiken i södra Sverige. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Södra stambanans sträckning genom Hässleholm är från och med midnatt åter redo för trafik efter ett långvarigt reparationsarbete till följd av en brand. Skånetrafiken skriver i ett pressmeddelande att trafiken från onsdag morgon ”till stora delar” kommer att fungera som normalt. Men vissa tåg kommer att vara inställda och på sträckorna Kristianstad–Tyringe och Hässleholm–Markaryd kommer trafiken igång först lördag morgon.
Resenärer uppmanas därför att hålla sig uppdaterade via Skånetrafikens app eller hemsida.
Det är fortfarande oklart vad som orsakade branden. Först nu har polisens tekniska undersökning inletts, eftersom det inte gått att arbeta på platsen tidigare.
– Det har varit rökigt och varmt där, säger polisinformatör Robert Loeffel.
Ingen är frihetsberövad, men polisen har upprättat en anmälan om grov mordbrand. Enligt vittnesuppgifter ska flera personer ha setts vid byggnaden i nära anslutning till att branden startade nära järnvägen den 14 augusti, berättar Loeffel.
Gå till toppen