Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: I Rydebäck är vi stolta över vår fina tunnel

Och hur kan kommunen direkt nappa på två personers anmälan och hävda att detta måste åtgärdas, svampen ska bort?Bild: Sven-Erik Svensson
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Läste om rabaldret om Rydebäcks finaste gångtunnel och tappade hakan. I denna tunnel passerar det dagligen många Rydebäcksbor på väg till och från centrum och skolan.
För några månader sedan blev den en riktig sevärdhet i byn och till glädje för många. Man går in i tunneln som i en turkosglittrande sagovärld med undervattensmotiv. Ljuvligt! I Rydebäck är vi stolta över vår fina tunnel!
Därför kom nyheten om att målningen måste ändras på grund av en svamp, som kanske bara är just - en svamp - som en chock. Någon petimäter och ytterligare en gnällspik hade misstolkat att den kunde påverkar våra ungdomar, så att de kunde hamna i knarkträsket. Kan man leva så och bara se faror i allting?
Så småttigt och fördomsfullt!
Och hur kan kommunen direkt nappa på två personers anmälan och hävda att detta måste åtgärdas, svampen ska bort? Kanske kunde man lyssnat till Rydebäcksborna?
Och hur kan kommunen lägga sig i ett konstverk? Visserligen har kommunen givit konstnären uppdraget att smycka tunnlarna, men får den därför bestämma allt?
Vilket övertramp! Ta tillbaka beslutet!
Och stackars konstnären Björn Svensson, som trots argumentering emot, nu får finna sig i att kommunen petar i hans verk. Egentligt borde han neka till att måla över den. Men snäll som han är erbjuder han sig att ersätta svamparna med maneter.
Varning! Maneter är också farliga - de bränns!
Tack för dina fina målningar Björn! Vi älskar dem. Lycka till i fortsättningen!
Och skäms kommunen...

Karin Heidne

Rydebäck
Gå till toppen