Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mångmiljonkostnad för Skånetrafiken efter tågstoppet i Hässleholm

Stoppet för tågtrafiken genom Hässleholm efter storbranden förra veckan har inneburit kostnader för Skånetrafiken på omkring tio miljoner kronor.

Uppröjningsarbete efter branden förra veckan.Bild: Hussein El-alawi
Det visar den första prognosen, skriver SVT.
Branden i Hässleholm fick omfattande konsekvenser för tågtrafiken i bland annat stora delar av Skåne.
– En sådan här stor störning är inget vi räknar med, det här sticker ut, säger Mikael Espling, affärschef för Öresundstågen på Skånetrafiken till SVT.
Omkring sextio ersättningsbussar sattes in under flera dagar och Skånetrafiken upprättade särskilda tidtabeller för ersättningstrafiken. Ersättningsbussarna har kostat Skånetrafiken omkring sex miljoner kronor.
Kostnader för extrapersonal, intäktsbortfall och förseningsersättningar beräknas totalt landa på cirka fyra miljoner kronor.
Budgeten för oförutsedda utgifter har spräckts genom utgifterna. Det är ännu oklart hur Skånetrafiken ska hantera de extra kostnaderna.
Själva reparationsarbetet efter branden har skötts av Trafikverket och är därmed ingenting som påverkar Skånetrafikens budget.
Gå till toppen