Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Robyn-festival anmäld till Konsumentverket

Robyns spelning på Sjöhistoriska museet hyllades av recensenter.Bild: Fredrik Sandberg / TT
I lördags gjorde popstjärnan Robyn sin enda sommarspelning i Sverige på Sjöhistoriska museet i Stockholm under endagsfestivalen Smash fest x Robyn, och konserten hyllades av recensenter.
Samtidigt har besökare på endagsfestivalen, som marknadsfördes som en ”helhetsupplevelse” med ”fantastisk mat”, vittnat om kaosartad stämning, och flera anmälningar har nu kommit in till Konsumentverket, rapporterar SVT.
Enligt kanalen uppger anmälarna bland annat att mat och vatten tog slut på festivalområdet, samtidigt som det var otillåtet att ha med sig egen kost. Andra skriver om oro som uppstod i trängseln på området och att lampor slutade fungera.
”Alla besökare som ville se den artist de betalat för (Robyn) var alltså tvungna att stå upp i flera timmar utan vatten och mat. Om detta inte är falsk marknadsföring vet jag inte vad falsk marknadsföring är”, skriver en person i sin anmälan, enligt SVT.
Arrangören Woah Dad säger till SVT att de tar kritiken på allvar men att en utvärdering måste färdigställas innan de tar beslut om åtgärder.
Gå till toppen