Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Så ska vinproducenterna bli mer miljömedvetna

Hur kan vinproducenter bli mer miljövänliga när det gäller förpackningar? Och är konsumenterna redo för mer moderna vinförpackningar? Allt om Vin har frågat vinproducenter från olika delar och även Systembolaget.

Miljömedvetna vintillverkaren Torres använder både kork, som behandlats så att det är en mindre risk att få med TCA-molekylen som skadar vinet, och skruvkork i sina flaskor.Bild: Shutterstock
För inte särskilt länge sedan var naturkork den enda förslutningen på vinflaskor som förknippades med kvalitet. Förpackningar gjorda i annat material än glas var synonymt med lågbudgetvaror, men mycket har hänt sedan dess. I dag kan vinproducenter välja mellan naturkork, skruvkapsyler, syntetiska korkar eller glasförslutningar – och allt däremellan.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen