Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skånska investerare satsar på kläder med värme

Inuheat Group AB har tagit in 40 miljoner kronor i en riktad nyemission för att lansera en patenterad teknik för värme i klädesplagg. Antalet aktieägare har därmed ökat till omkring hundra stycken och flera av dem är skånska entreprenörer och investerare, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Bland aktieägarna finns Lars Ljungälv, koncernchef i dagligvaruföretaget Bergendahls, LG Håkansson med investmentbolaget Stockforsa Invest och Peter Strand, styrelseledamot och tidigare vd för fastighetsbolaget Victoria Park.
”Nu tar vi steget från produktutveckling till marknadslansering. Det här kapitaltillskottet gör det möjligt att gå vidare med att integrera vår teknologi med de ledande klädvarumärken som vi samarbetar med”, säger Henrik Jönsson, som är störst enskild ägare efter emissionen och som blir ordförande i bolaget, i pressmeddelandet.
Inuheat Group AB har sitt säte i Hovås utanför Göteborg.
Gå till toppen