Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Efter lite strul – nu har EVS hittat årets första proffs

De amerikanska anfallsessen Maddy Kline och McKenna Woodford får en tuff utmaning när de ska hjälpa Engelholm i jakten på ännu fler SM-guld.

Mary-Kate Marshall, Sophie Carpentier och Taylor Brisebois var viktiga kuggar i Engelholms guldlag, men nu har EVS gjort klart med två av deras ersättare.Bild: MATHILDA AHLBERG
Det har varit aningen krångligare än de senaste åren, men nu har Engelholm gjort klart med sina första utländska förstärkningar. Det handlar om två amerikanska kantspelare, som ska ta över efter Mary-Kate Marshall och Sophie Carpentier.
– Det har funnits färre spelare att välja bland och det har varit lite stökigare. Men nu är vi nöjda, vi håller samma tidsplan som ifjol och jag är säker på att det här kommer att bli riktigt bra, kommenterar sportchefen Fredrik Tågsjö.
Mary-Kate Marshall, som för övrigt är klar för LP Kangasala i Finland, och Sophie Carpentier, som fortsätter sin karriär i Tjeckien, drog ett tungt lass i vårens mästarlag så Maddy Kline och McKenna Woodford har en tuff uppgift framför sig.
Båda är 22 år, de kommer direkt från collegespel – Kline på University of North Carolina i Wilmington och Woodford på Washington State University – och Engelholm blir deras första proffsklubb i Europa.
– Det är så här vi vill jobba och agenterna vet att vi är en perfekt språngbräda mot större ligor, för tjejer med den här bakgrunden. Det har vi visat under flera år nu, säger Fredrik Tågsjö.
De två färska EVS-värvningarna ska i utgångsläget gå som vänsterspikers, även om McKenna Woodford, 193 centimeter lång, också kan klara en roll till höger.
– McKenna är en spelare som kan göra poäng för oss, utan tvekan, men av det vi sett behöver hon bli lite tuffare. Ungefär som det var med Mary-Kate, när hon kom hit till Ängelholm förra sommaren.
Maddy Kline, 185 centimeter, hittade EVS efter rekommendationer från förre elitserietränaren Daniel Magnusson och hans amerikanska fru Megan, som båda verkat i Gislaved och numera arbetar i USA. Kline beskrivs som en mer utpräglad vänsterspiker.
– Hennes stora styrka ligger i servemottagningen och hon har ett oerhört bra grundspel. Så för Maddys del handlar det framför allt om att utveckla anfallet, säger Fredrik Tågsjö. Men sammantaget har de här två spelarna kvalitéer redan nu, som gör att de kommer att komplettera varandra på ett perfekt sätt.
Kline och Woodford ansluter i början av nästa vecka och sedan ska det inte dröja särskilt länge innan även ett tredje utlandsproffs; Taylor Brisebois ersättare, kan presenteras.
– Där är vi inte riktigt klara, men det är nära och målet är att vi ska ha truppen spikad den 1 september.
Gå till toppen