Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rök i passagerarplan – nödlandade på Sturup

Ett SAS-plan med 63 passagerare nödlandade på Sturups flygplats efter rökutveckling i cockpit. Nödlandningen gick bra och ingen person har skadats.

Bild: Patrick Persson
Klockan 22.02 larmades flygräddningen.
Flygplanet hade lyft från Kastrup och var på väg till Warszawa när problemen uppstod.
– Strax söder om Skåne så var det någon form av rökutveckling ombord. De valde då att deklarera nödsituation och landande på Sturup, säger Fredrik Hermansson, vid Sjö- och flygräddningscentralen i Göteborg.
Ingen person ska ha skadats.
– Jag vet inte hur mycket rök det var. Vi fick uppgiften att det var på flightdeck (cockpit) som det var rök, säger Fredrik Hermansson.
Räddningstjänsten larmades till Sturup inför nödlandningen.
– Det är ett flygplan som har meddelat att det har varit rökfyllt. Det har landat. Det var 63 passagerare ombord, säger Patrik Nilsson, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd.
Enligt uppgifter från platsen har det varit någon form av rökutveckling från en fläkt och ingen brand ombord på flygplanet.
Flygplanet som nödlandade är av typen Bombardier CRJ 900 och det flög för SAS. Flygplanet är ett tvåmotorigt jetflygplan som kan ta 70-104 passagerare. Besättningen består av två piloter och två flygvärdinnor.
Passagerarna fick lämna planet och ska få bo på hotell i Köpenhamn för att på fredagen åka vidare till Polen, skriver Aftonbladet.
– Det var en rökutveckling i kabinen, men landningen gick lugnt till och ingen ska vara skadad, säger Camilla Runberg, presskommunikatör på SAS, till tidningen.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen