Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Effektivt Rögle vann stort

Rögle tog försäsongens fjärde raka seger när SHL-konkurrenten Linköping besegrades med 4–0 i Catena Arena.

Anton Bengtsson gjorde både mål och assist för Rögle mot Linköping.Bild: NICLAS JÖNSSON
Träningsmatch
Rögle–Linköping 4–0
Efter tre segrar på lika många matcher i Köln kom Rögle till spel utan sex spelare mot Linköping. Ted Brithén vilade med en mindre känning, Leon Bristedt kastade in handduken för tredje träningsmatchen i rad och Kevin Wennström skadade sig på juniorlandslagsuppdrag. Där finns också Nils Höglander, Adam Edström och Jakob Bondesson.
Rögle öppnade klart bäst i säsongens första hemmamatch. Efter fem minuters spel, precis när gästerna blivit fulltaliga efter ett boxplay, spelade Dominik Bokk över till Anton Heikkinen som direktsköt in 1–0. Målskytten öste in poäng i HV71:s juniorlag förra säsongen och värvades till Kristianstad, som Rögle har ett samarbete med. Han fick därför chansen att visa upp sig inför framtiden.
Efter målet tog Linköping över en aning i en förstaperiod som andades försäsong med svängigt spel och en del felpassningar.
Bortalaget skapade ett gäng lägen, men det var Rögle som var effektivt. I början av andra kom 2–0 i boxplay efter att Mattias Sjögren åkt ifrån sin bevakning på högerkanten. Han spelade över till Anton Bengtsson som fick öppen kasse.
Med 19 sekunder kvar kom 3–0. Den här gången agerade Anton Bengtsson framspelare till Erik Andersson, som enkelt kunde slå in pucken i mål.
Däremellan hade Rögle inte tagit vara på ett fem mot tre-läge som varade i 1.57. I andra änden av planen storspelade Christoffer Rifalk, ny från Oskarshamn, i Rögles mål.
Ett effektivt Rögle fortsatte på den inslagna vägen i den tredje perioden. Redan efter knappa minuter satte backen Kodie Curran 4–0 efter en fin dragning, vilket blev spiken i kistan.
Publiksiffra i Catena Arena: 1 834 åskådare.
Gå till toppen