Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kosovo vill gripa kosovoserbisk nationalist

Demonstranter i Serbiens huvudstad Belgrad kräver att mordet på den kosovoserbiske politikern Oliver Ivanovic klaras upp. Arkivbild.Bild: Darko Vojinovic/AP/TT
Kosovo har utfärdat en internationell arresteringsorder för Milan Radoicic – en av ledarna för ett kosovoserbiskt nationalistparti som öppet stöds av Serbien – som misstänkt för ett mord i januari 2018 på en moderat kosovoserbisk politiker. Då sköts Oliver Ivanovic ned på öppen gata utanför sitt partis högkvarter i den etniskt delade staden Mitrovica.
Två poliser ur Kosovos serbiska minoritet greps i fjol i utredningen av mordet.
Arresteringsordern för Radoicic kommer knappast att förbättra de redan kärva relationerna med Serbien. Radoicic, som tidigare förnekat inblandning i mordet, bor i Serbien och syns ofta ha överläggningar med president Aleksandar Vucic.
Mellan 40 000 och 50 000 etniska serber bor i den tidigare serbiska provinsen Kosovo, vars totalt cirka 1,8 miljoner invånare i huvudsak är etniska albaner.
Gå till toppen