Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mc-kortege för cancerforskningen rullar igen

För andra året kör motorcyklar i kortege för att samla in pengar till Stefan Paulssons cancerfond. På lördag går färden över Hallandsåsen.

Lars-Göran Karlsson, Thomas Eriksson, Lina Eriksson och Peter Persson har varit med och planerat lördagens mc-kortege.Bild: Niklas Gustavsson
– Det är roligt att köra, och det är extra roligt att göra en sådan här grej, säger Thomas Eriksson från Kranpunkten, en av arrangörerna.
På lördag den 24 augusti kör ett hundratal motorcyklar i kortege. Starten går från Tommy Nordbergh åkeri i Hjärnarp och norrut över Hallandsås och mot Småland, sedan åter för att slutligen gå i mål vid Valhall park. En sträcka på cirka 12 mil.
Rundan är ny för i år, men upplägget är detsamma som i fjol när arrangemanget ordnades för första gången.
– Vi är uppe i 130 anmälda redan. I fjol var vi 86 hojar, så det växer.
Men målet är 150 anmälningar. Den mest långväga av de anmälda mc-åkarna kommer ner från Sälen för att delta.
Lina Eriksson och de andra åkarna hoppas på minst 150 deltagare. Starten går från Hjärnarp på lördagsmorgonen.Bild: Niklas Gustavsson
Bakgrunden är att lokala företagsledaren Stefan Paulsson gick bort i cancer för drygt tio år sedan. Arrangörerna Tommy Nordbergh åkeri, Kille entreprenad, Kvidinge plåt och Kranpunkten är företagare och vänner.
Efter att ha kört en annan välgörenhetskortege i fjol kom idén om att göra något eget.
– Vi sa att vi skulle kunna göra en sådan här grej själva och skänka pengar till Stefans fond. Han stod oss alla nära på olika sätt, säger Thomas Eriksson.
Anmälningsavgiften på minst 100 kronor går till välgörenhet. I fjol fick man in runt 30 000.
Så vad är tjusningen med att glida fram på motorcykel?
– Friheten, det säger jag alltid när någon frågar. Det är så roligt, säger Lina Eriksson, en av initiativtagarna.
"Friheten!" Det är tjusningen med att åka mc, enligt Lina Eriksson.Bild: Niklas Gustavsson
– Och så är det ett sätt att umgås. Vi alla jobbar väldigt mycket, då är det ett perfekt sätt att träffas och köra en runda tillsammans, säger Thomas Eriksson.
Fotnot. Kortegen kör klockan 10 från Tommy Nordberghs åkeri i Hjärnarp via gamla E6 till Östra Karup. Sedan vidare mot Vallberga, via småvägar till Knäred, till Markaryd, Skånes Fagerhult, Boalt, Västersjön och till Valhall park. Där räknar man med att vara i mål runt klockan 13.30.
Gå till toppen