Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Misstänkt påkörning på E6 söder om Ängelholm

En 60-årig man misstänks ha blivit påkörd på E6 i närheten av Norra Varalöv på fredagen. Han fördes efter det till sjukhus med allvarliga skador.

Larmet om olyckan kom 22.16. Räddningstjänst och ambulans ryckte då ut till platsen.
– Ambulans har omhändertagit personen och kommer väl köra mot sjukhuset snart, sa Christer Haraldsson, inre befäl vid räddningstjänsten Skåne Nordväst, vid 23-tiden.
SOS Alarm meddelade att det är två ambulanser som lastat personer.
Exakt vad som hänt är strax innan midnatt oklart. Polisen har varit på plats för att utreda händelsen.
– Personer har sett en man röra sig ute vid vägen, vi anträffade honom i gräset intill vägbanan, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisens ledningscentral.
– Det finns skäl att anta att det är ett fordon som kört på honom, men vi vet inte med säkerhet. Föraren har inte gett sig till känna så vi vet ännu inte om det är så eller vad som hänt.
Mannens skador ska inte vara livshotande enligt polisens uppgifter. Region Skåne beskriver skadeläget som allvarligt.
Vägen stängdes av i södergående riktning förbi olycksplatsen, och det var begränsad framkomlighet även i norrgående riktning. Strax efter 23 kunde trafiken rulla igen.
Gå till toppen