Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Waterdog återförenas på Klippanfesten

Årets Klippanfest närmar sig och nu har programmet släppts. Förutom tivoli, talangjakt och melodikryss blir det en lång rad musikframträdanden. På Norrehus blir det en särskild akt under lördagen.

Waterdog inför en konsert på hemmaplan 2010. Nu återförenas de för en kväll på Klippanfesten.Bild: Britt-Mari Olsson
Förra året togs Klippanfesten tillbaka till centrum och en nyhet blev att även Norrehus hade en musikscen. Så blir det även i år.
– Vi vill erbjuda lokal musik, större bredd och annan typ av musik. Sen gör vi det i samarbete med MIC och Studiefrämjandet och vill inspirera fler att börja spela och intressera sig för det som är Klippan, säger Anna-Karin Liljedahl som driver Norrehus.
Så länge vädret håller sig i schack håller arrangemanget till på utescenen i trädgården på Norrehus. Vid skyfall kan festligheterna flyttas in inomhus. Det är fri entré och ingen åldersgräns, förutom i baren.
Förutom band som Skånska Mord, Dolken och Future Idiots bjuder Norrehus-scenen på en unik upplevelse – när Klippanbandet Waterdog spelar.
– Det är ganska stort. Det är bara för den här kvällen som de har gått ihop, säger Anna-Karin Liljedahl.
Idén om att fråga bandet, som inte spelat ihop sedan 2011, kläcktes vid ett tidigt uppstartsmöte. Och för Martin Ekelund i bandet blev det en tankeställare.
– Jag spelade i Stockholm i mellandagarna förra året och då var det någon som frågade när vi skulle spela i Waterdog igen. Då sa jag att det aldrig, aldrig kommer att hända, säger han.
Men strax efteråt kom förfrågan om ifall bandet kunde spela på Klippanfesten och när alla i bandet var med på det tackade de ja.
– Lät ju lite roligt, sista spelningen vi gjorde var i augusti 2011. Sen rann det ut i sanden. När förfrågan kom tänkte ha att, ja men då kanske det finns någon som vill höra oss, säger Martin Ekelund.
Waterdog spelar på lördagen och har satt ihop en repertoar med låtar släppta mellan 2000 och 2010 från flera olika album.
– Det har gett oss 45 minuter, men vi har en timme. Ska vi göra detta ska vi ge mer än så. Så får se om de bryter strömmen, säger Martin Ekelund.
Fakta

Klippanfesten 30-31 augusti

Fredag 30/8

Området har öppet mellan klockan 10 och 01. Norrehus öppnar klockan 18.

Då spelar Metallic Rollatorz, dj Timo och så blir det en hyllning till Peps Persson i centrum.

På Norrehus blir det The Epic Snail Trail Project, The Push och Skånska Mord.

Lördag 31/8

Området har öppet mellan klockan 9 och 01. Norrehus öppnar klockan 18.

Då spelar Hasse Andersson, AC+DC Jam och kvällen avslutas med en avslutningsshow i centrum.

På Norrehus spelar The OhNo´s, Future Idiots, Dolken och Waterdog.

Hela programmet finns på Norrehus hemsida respektive Klippans kommuns hemsida.

Gå till toppen