Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Adam Bengtsson: "Känns som ett hedersuppdrag"

Drömmen om spel på högsta nivå är nerlagd. Nu vill Adam Bengtsson ta vägen som tränare. Sedan i maj är han ansvarig för ungdomsverksamheten i Rögle BK.

Adam Bengtsson har spelat stora delar av sin karriär i Rögle BK men är nu tränare och ansvarig för ungdomsverksamheten. Arne Nilsson är sportadministratör och ansvarig för Rögleakademin.Bild: Evelina Gunnarsson
Adam Bengtsson spelade i Rögle BKs J20-lag tills han var 18 år gammal. Då lämnade han för en ett snabbt stopp i Nyköping och vände sedan hem för fyra säsonger i Jonstorps seniorlag.
– När jag någon gång under sista året på hockeygymnasiet började bli införstådd med att jag kanske inte skulle gå hela vägen som spelare, då bestämde jag mig för att när jag väl slutade spela så ville jag hålla på med hockey på något sätt, säger Adam Bengtsson.
Säsongen 15/16 lade han skridskorna på hyllan och blev direkt ungdomstränare i moderklubben. Tre år senare fick han frågan om att bli ungdomsansvarig i föreningen, vilket han är sedan den första maj i år.
– Det känns som ett hedersuppdrag att få vara med och påverka, säger Adam Bengtsson.
Han ska tillsammans med ytterligare tre heltidsanställda tränare ta hand om ungdomsverksamheten.
– I dag har jag huvudansvaret i team 05 och håller i träningspassen för team 09, säger Adam.
Han är också med på hockeygymnasiets träningar och ser till att skapa en röd tråd genom föreningen tillsammans med junior- och seniortränare.
Arne Nilsson är sportadministratör och ansvarig för Rögleakademin, han var med i rekryteringen av de fyra ungdomstränarna.
– Det är roligt att få in egna produkter. Adam är en stark ledare och tar tag i saker. Vi känner honom och vet vad han går för, säger Arne Nilsson.
Rögle vill nu ta ett helhetsgrepp kring akademiverksamheten. All försäsongsträning sköts av Crossfit Ängelholm och klubben har tagit in flera assisterande tränare till ungdomslagen, även de från egna led.
– Nu har vi chansen att fokusera och få ut mer. Största fördelen är att vi kan jobba tajt ihop. Det är enkelt när det bara är vi fyra, då blir det inte lika spretigt, säger Adam.
– Nu är det lättare att ställa krav. Vi är jättetacksamma för alla föräldrar som ställer upp, men vi förstår att de har ett annat jobb och familj bredvid, säger Arne.
Att få arbeta med hockey och vara med på de unga spelarnas resa mot utveckling tycker Adam är roligast. Att det nu finns flera heltidsanställda tränare gör det lättare att arbeta efter visionen, menar Arne.
Vad står i visionen?
– Att vi ska fostra hockeyspelare. När vi tar in till hockeygymnasiet ska 80 procent komma från de egna leden.
Når ni målet i dag?
– Det är gränsfall, säger Arne.
Det pågår även ett arbete med barnkonventionen som blir lag 2020.
– Vi har plockat ut fyra punkter som vi ska få att passa in i föreningen och arbeta efter, säger Arne.
– Det handlar bland annat om att barn ska komma till tals, synas och höras och allas rätt till liv och utveckling, fyller Adam i.
Att få arbeta med hockey i moderföreningen är drömjobbet för Adam Bengtsson.
– Det är en ynnest att få jobba med det man vill. Men trots det strävar jag efter att komma längre precis som spelarna. Målet är att träna på högsta nivå i landet.
Gå till toppen