Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så blir nya styrelsen i släktforskarförbundet

Erland Ringborg fortsätter som bas i ytterligare ett år.

Det har varit riksstämma med Sveriges släktforskarförbund i samband med att Släktforskardagarna arrangeras i Borås under lördagen och söndagen. Stämman hölls i Caroli kyrka i Borås under fredagen. Här valdes också den nya styrelsen.
Sedan tidigare är det klart att Erland Ringborg (Stockholm), som basat sedan 2014, fortsätter till 2020. Sitter kvar i styrelsen gör även Viktoria Jonasson (Brämhult), Peter Niwong (Borlänge), Hans Olsson (Forshaga) och Bo Peter Persson (Linköping).
Valda till 2021 blev Kerstin "Chris" Bingefors (Vadstena, vice ordförande), Roger Lönnebjer (Dalby, Lund) och Carina Strömberg (Frösön). Ny i släktforskarförbundets styrelse är Bertil Sundin (Gnarp, nordöstra Hälsingland). Han ersätter Hjördis Katrina Lundmark (Bollstabruk), som avböjt omval.
Temat för Släktforskardagarna 2019 är "Kyrkans skatter". Släktforskardagarna arrangeras av den ideella föreningen Borås Släktforskare i samarbete med Sveriges släktforskarförbund och Borås stad. Man förväntar att det kommer 5 000 besökare under de två dagarna.
Släktforskardagarna hölls första gången i Lund 1987.
Gå till toppen