Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Arbetet med nya industriområdet i Östra Ljungby är igång

På området Månstorp, där väg 13 och E4:an möts i Östra Ljungby, har grävmaskiner börjat arbeta. Det är förberedelser inför ett helt nytt industriområde.

På en yta av 54 000 kvadratmeter ska det nya industriområdet växa fram. Klippans kommun har avsatt flera miljoner i budgeten för att göra planen till verklighet och nu har det praktiska arbetet dragit igång.
– Det är förberedelser inför att vi ska kunna bygga där. Vatten och avlopp som ska grävas. Framåt höstkanten ska vi samla de som har visat intresse, säger Klippans näringslivschef Anders Lindberg.
Enligt honom är det en handfull företag som vill ha både större och mindre ytor i området. Det är både intressenter utifrån och företagare i Klippan som behöver mer plats för att expandera.
– Det är kul att det händer lite i Östra Ljungby. Vi börjar få ont om mark i Klippan, säger Anders Lindberg.
Även om arbetet med området är igång dröjer det innan något mer händer. Eftersom inget är bestämt med intresserade företag vill Anders Lindberg inte berätta något mer detaljerat om vilka som vill etablera sig på Månstorp.
– Under hösten ska man kunna göra intresseanmälningar och sen hoppas vi på försäljning vid årsskiftet någon gång, säger han.
I förlängningen hoppas Anders Lindberg på att fler företagsetableringar ska ge en ökad inflyttning till kommunen.
– Hela byggkedjan har ju kommit igång. Det gör ju att människor som får jobb här då kanske på sikt också vill och kan bosätta sig här.
Gå till toppen