Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Jag har också varit på semester men sov i tält och fick regn i frukostgröten

En semester kan också tillbringas i tält under enkla förhållanden. Det menar insändarskribenten. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.Bild: Claudio Bresciani / TT
Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.
Jag sitter i personalrummet första arbetsdagen efter min semester. In kommer en kollega i full fart. Åhh, vilken semester jag har haft, säger hon. Vi har åkt på spa-hotell en bit härifrån där det var varma bad och bra mat. Vi åt lunch ute varje dag och det smakade så gott. Vad har du gjort?
Ja, jag har varit på semester jag också. Jag sov i tält. En dag när jag skulle hämta frukostgröten kom det en rejäl regnskur så det blev extra vatten i tallriken.
Kollegan tittar lite underligt på mig men sedan fortsätter hon. Ja, jag har ätit en trerätters lunch under ett parasoll för det var så varmt men servitören var lite slarvig för han glömde fråga om jag ville ha påtår på kaffet.
Ja, som det kan vara, säger jag. Jag själv har fått salladsbord till varje måltid och maten har varit så god att till och med getingarna tyckte om vitlökssåsen!
Min kollega börjar se underlig ut i ansiktet men jag fortsätter. Jag behövde aldrig tänka på någon påtår för kaffet stod på hela dagen och räckte till alla koppar jag ville dricka.
Men jag måste säga, säger kollegan. Jag blir så irriterad på alla dessa mobilsignaler vid matbordet. Jag har i alla fall min på ljudlös så jag kan svara under middagen utan att störa andra. Jag är beroende av mobilen även om jag äter. Jag vill ju inte missa något.
Ja, min kock kom in och sa satt den som använder mobilen vid maten åker på att diska! Kollegan håller på att tappa sin mobil i kaffet!
Ja, så det var bäst att lägga undan den och så umgicks vi vid måltiderna i stället. Jag har haft många intressant samtal, säger jag.
Men en annan sak, säger hon. Såg du Allsång på skansen i tisdags kväll? Sanna var så ljuvlig i sin klänning och artisterna sjöng så vackert.
Nja, jag drar på svaret. Jag satt i gräset och hade allsång med 600 barn som sjöng om kroppstemperatur och hoppade upp och ner från marken. Kollegan tror inte sina öron. Hur kan man sjunga om något sånt?
Sedan för att byta ämne säger hon. Jag har köpt en ny säng – en hästens med ställbart ryggstöd och dunkudde. Den var så skön i somras. Ja, jag har sovit på marken med en regnjacka som huvudkudde, kontar jag med. En morgon vaknade jag av att det hade regnat in så det kändes nästan som en vattensäng.
Kollegan börjar bli röd i ansiktet. Ja, jag måste snart gå tillbaka till jobbet. Ja, förresten har du också haft svårt att koppla av jobbet på din semester? Jag har tittat i datorn varje dag och jobbat – detta utan att få betalt.
Ja, jag har jobbat på min semester, säger jag. Jag har varit funktionär på ett scoutläger som hette Hållbart. Jag har fått betalt i nya vänner många trevliga samtal, mycket frisk luft och avkoppling.
Kollegan reser på sig och säger hej då och hastar vidare. Jag tar bort äppelskrutten hon lämnat och lägger den i kompostpåsen.
Någon vecka senare träffar jag på min kollega som säger. Du jag har tittat på scouternas hemsida tror du det är för sent att anmäla sig?

Scoutsemester

Gå till toppen